SB kreće u potpisivanje ugovora

Bez autora
Apr 14 2010

Splitska banka je od Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) zaprimila punomoć za potpisivanje odobrenih kreditnih predmeta iz modela A. Danas počinje potpisivati prve ugovore s klijentima za kreditiranje iz tog modela. Ukupna vrijednost sredstava koja su bila dostupna u ovoj tranši putem Splitske banke i HBOR-a iznosi 62,5 milijuna kuna i sredstva su raspoređena na 21 kredit, čime je Splitska banka u potpunosti i iskoristila spomenuti iznos. Najveći iznos pojedinačnog kredita je 11 milijuna kuna, a najmanji 300 tisuća kuna. Velika većina sredstava namijenjena je upravo financiranju obrtnih sredstava klijenata, a tek manji dio za podmirivanje poreznih dugovanja i refinanciranje postojećih kreditnih obveza. Splitskoj je banci na prvoj aukciji HBOR-a za program kreditiranja obrtnih sredstava (model A) održanoj 19. veljače odobrena tražena kvota od 25 milijuna kuna, a ta je banka ponudila i najmanju kamatnu stopu. Ponderirana kamatna stopa za krajnjeg korisnika, prema izvješću HBOR-a s prve aukcije, iznosi 4,64 posto.

SB kreće u potpisivanje ugovoraSplitska banka je od Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) zaprimila punomoć za potpisivanje odobrenih kreditnih predmeta iz modela A.

Danas počinje potpisivati prve ugovore s klijentima za kreditiranje iz tog modela.

Ukupna vrijednost sredstava koja su bila dostupna u ovoj tranši putem Splitske banke i HBOR-a iznosi 62,5 milijuna kuna i sredstva su raspoređena na 21 kredit, čime je Splitska banka u potpunosti i iskoristila spomenuti iznos, navodi se u priopćenju Splitske banke. Ističu da je najveći iznos pojedinačnog kredita 11 milijuna kuna, a najmanji 300 tisuća kuna.

Naglašavaju da je velika većina sredstava namijenjena upravo financiranju obrtnih sredstava klijenata, a tek manji dio za podmirivanje poreznih dugovanja i refinanciranje postojećih kreditnih obveza.

Splitskoj je banci na prvoj aukciji HBOR-a za program kreditiranja obrtnih sredstava (model A) održanoj 19. veljače odobrena tražena kvota od 25 milijuna kuna, a ta je banka ponudila i najmanju kamatnu stopu. Ponderirana kamatna stopa za krajnjeg korisnika, prema izvješću HBOR-a s prve aukcije, iznosi 4,64 posto.

Kako HBOR u kreditiranju po modelu A sudjeluje s 40 posto, a poslovne banke sa 60 posto, ukupno je poduzetnicima kod Splitske banke u prvoj tranši na raspolaganju iznos od 62,5 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik